Şəkər xəstəliyinə tutulma riskini artıran məhsul
Digərləri 01 Yan 2025 17:47:00 103 0
Kembric Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qırmızı ət (mal əti, quzu, donuz əti) və qırmızı ət məhsulları (bekon və salam) 2-ci tip diabetin inkişaf riskini artıra bilər.
Bu xəbəri də oxu: Azərbaycanda ağır qəza, sərnişin avtobusu aşdı yaralılar var
Son.az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "The Lancet" nəşrində dərc olunub.
Alimlər Şimali və Cənubi Amerikadan, Aralıq dənizi ölkələrindən, Avropadan, Cənub-Şərqi Asiyadan və Qərbi Sakit Okean hövzəsindən (ümumilikdə 20 ölkə) iki milyona yaxın insanın qidalanması və sağlamlığı ilə bağlı məlumatların təhlili nəticəsində bu qənaətə gəliblər.
Qırmızı ətin yüksək doymuş yağ tərkibi insulin həssaslığına mənfi təsir göstərə bilər. Bu, mədəaltı vəzinin bir hormonudur, bunun sayəsində qandan qlükoza hüceyrələrə daxil olur.
Tədqiqat həmçinin müəyyən edib ki, heyvan zülalının yüksək istehlakı (bitki zülalından fərqli olaraq) budaqlanmış zəncirvari amin turşularının (BCAA) həddindən artıq tədarükü səbəbindən 2-ci tip diabetin inkişaf riskini artıra bilər.
Metrodan qeydə alına görüntü diqqət çəkib.
Emili Vindham adlı bir qadın adının və soyadının baş hərflərinə gör�
Avstraliya Katolik Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, yatmazdan 1
İdris Cəfərov 2025-ci ildən fəaliyyətini "ATV"də davam etdirəc
Türkiyənin İstanbul şəhərində Fələstinə dəstək məqsədilə keçiril
Türkiyənin şimal-qərbində yerləşən Kırklareli şəhərində uşaq oyunc
ABŞ-nin Nyu-Orlean şəhərində sürücünün yük maşınını izdihamın üz
Bu ildən əcnəbilərə və vətəndaşlığı olmayanlara göstərilən tibbi
Müğənni Vəfa Şərifova qalmaqallı açıqlamalar verib.
ABŞ-ın Florida ştatında, Mayaminin maliyyə bölgəsindəki sahil yaxınlı�
Naxçıvan Muxtar Respublikasında 2025-ci ilin ilk əkiz uşaqları dünyaya g�
Zaqatalada ağır yol-nəqliyyat hadisəsi baş verib.
Taxta İlan şüurlu hərəkət edənləri, səbir və harmoniya üçün səy g�