Turşudan zəhərləmə ardıcıl can aldı Təhlükədən necə qorunaq?
Digərləri 18 Noy 2024 00:46:00 66 0
İsti aylarda hazırlanan turşular qışda daha çox istifadə edilir. Bu səbəbdən də qış aylarında turşudan zəhərləmə halları çox olur.
Bu xəbəri də oxu: Ailə FACİƏSİ: ana 4 uşağı ilə birlikdə ÖLDÜ
Son.az Xəzər TV-yə istinadən bildirir ki, bir neçə gün əvvəl də Sumqayıtda pomidor turşusundan zəhərlənən 53 yaşlı qadın həyatını itirib.
Qida mütəxəssisi Seymur Qafarovun sözlərinə görə, turşu məhsullarının hazırlanmasında bəzi məqamlar var ki, bunlara ciddi yanaşmadıqda zəhərlənmə, ölüm halı qaçılmaz olur.
Seymur Qafarov bildirib ki, turşu məhsullarının qablaşdırılmasına və saxlanma şəraitinə diqqət etmək lazımdır. Şüşə qablarda hazırlanan məhsullar bir -birinə yaxın və günəş şüaları altında saxlanmamalıdır.
Ekspert bildirib ki, istifadəyə yararsız konservləşmiş məhsulu qablaşdırmanın görünüşündən, qapağın altında yığılmış ağ təbəqədən və qoxusundan aydın etmək olur. Bu məhsullar qaranlıq şəraitdə saxlanmalı, otaq temperaturu isə 20-23 dərəcə arasında olmalıdır. Son.az Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun
"Əvvəllər yediyimiz konfetlərin rəngi nə dilimizə, nə də ağzımı
Milli.Az dünyanın nüfuzlu və məşhur ulduz falları portalları "Horoscope"
Astarada feyxoa əkən bağ sahibləri alıcıların yolunu gözləyirlər. Laki
Erməni sosial şəbəkələri Paşinyanın bazar günü axşam hökumətdə rea
Livandakı bir qrup BMT sülhməramlısı Bedias kəndində patrul xidməti apar
Aparıcı İlkin Həsəni ona "qocalmısan" yazan izləyicisinin şər
ABŞ Prezidenti Co Bayden Ukraynanın Rusiya ərazisinə ATACMS tipli uzaqmənzi
Bəzən avtomobilin mühərrikində illərlə yağ, çirk və digər maddələr
"Brilyant əl" filminin ulduzu 84 yaşında ağır xəstəlikdən sonr
İran və Rusiya rəsmiləri Azərbaycanla sərhəddəki Parsabad şəhərindən
Gürcüstanın müxalifət partiyalarının nümayəndələri, onların tərəfd
Aprel ayında qızı Asyanı dünyaya gətirən məşhur aktrisa Qonca Vuslateri
"Pişik Günel" ləqəbi ilə şou-biznesdə məşhurlaşan müğənni