Kimlərdə kartof və pomidor xərçəng yarada bilər?
Digərləri 16 Sen 2023 03:30:00 368 0
Kartof və pomidor bəzi mədə-bağırsaq xərçəngi riskini artıran qidalar hesab olunur.
Bu xəbəri də oxu: Kiflənmiş çörəyi yemək olar?
Son.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, toksikoloq Mixail Kutuşov orqanizmə neqativ təsir edən 3 tərəvəzi açıqlayıb.
"Əgər insanın mədə-bağırsaq sistemi tam sağlam deyilsə, selikli qişalarında yara, xora, zədələnmə varsa, kartof, pomidor, badımcanın qəbulu vəziyyəti daha da pisləşdirə bilər. Qastrit və xoralı mədə-bağırsaqda pomidor və kartof xərçəng riskini artırır. Çünki onlar yaxşı həzm olunmayacaq, selikli qişaları qıcıqlandıracaq, bağırsaqda toplanıb iltihaba səbəb olacaq. Eləcə də bu tərəvəzlərdə solanin adlı toksin var. O maddələr mübadiləsini pozur, böyrək, qaraciyər, sinir sisteminə zərbə vurur.Orqanizmi bu toksinlərdən qorumaq üçün yaşıl rəng, acı dadlı kartofdan, yaxşı yetişməmiş çiy pomidordan, çiy badımcandan uzaq durmaq lazımdır" .
Rusiyanın Xalq artisti Mixail Ulyanovun rəssam qızı Yelena Ulyanova evind�
Yumurta protein və zülal mənbəyi kimi həm də arıqlamaq istəyənlər üç
"Evdə deyirlər sən həkimlərə və apteklərə işləyirsən. Allah bu
"Jurnalistika ixtisasında təhsil alan tələbə ilə rastlaşdım, Azərb
Sentyabr gəldi, havalar kəskin soyudu, dünyada yeni kovid ştammı tüğyan e
ABŞ-li aktyor Hyu Cekman və həyat yoldaşı Deborra-Li Ferness boşanıblar.
Milli.Az dünyanın nüfuzlu və məşhur ulduz falları portalları "Horoscope"
Bu gün Xalq artisti Brilliant Dadaşovanın ad günüdür.
"Jurnalistika ixtisasında təhsil alan tələbə ilə rastlaşdım, Azərb
"CBC Sport" telekanalında daha dörd nəfər jurnalist işindən ayr�
Şəhid anası Talış kəndinə direktor təyin olunub.
Türkiyəli aktrisa Aslıhan Gürbüz sosial media hesabındakı paylaşıma mə
Avropa İttifaqı (Aİ) İrana qarşı sanksiyaları genişləndirib.