Qışda hansı qidanı qəbul etmək daha faydalıdır?
Digərləri 21 Yan 2023 20:35:00 370 0
Mütəxəssislər qış aylarında ən faydalı ərzaqlardan söhbət açarkən qida rasionuna yarmaları, yarmalardan bişən sıyığa isə kərə yağı əlavə etməyi məsləhət görürlər. Məsələn, yulaf və ya arpa yarması yaxşı doyuzdurur və donmamağa kömək edir, kərə yağı isə orqanizmi immunitet üçün vacib olan D və A vitaminləri ilə təmin edir.
Bu xəbəri də oxu: Bu ölkədə insanlar gündə ən azı bir dəfə gülməlidir
Qış aylarında qatı şorbalar da faydalıdır, bədəndə toxluq və qızışma hissi yaradır, bu zaman orqanizmi böyük kalori ilə yükləmir. Soyuq dövrlərdə yağlı dəniz balığı yemək də tövsiyə olunur. Bu ərzaq tərkibində ürək və damarlar üçün faydalı olan yağ turşuları ilə zəngindir, eləcə də orqanizmi D vitamini ilə təmin edir.
Digər faydalı ərzaqdan biri zülal, sellüloz, yağ turşuları, E vitamini, maqneziumla zəngin olan qoz-fındıqdır. Lakin kalori toplamamaqdan ötrü onlardan gündə bir ovucdan artıq (təxminən 30 qram) yemək məsləhət görülmür.
Bu gün vəkil Bəhruz Bayramovu naməlum şəxs hədələyib.
Qanı qatılaşdıran və qanın dövranını pozan, bununla da ürək-damar pro
Masallı Rayon Polis Şöbəsinin əməkdaşlarının keçirdikləri əməliyyat
Xarici İşlər Nazirliyinin Mətbuat xidməti idarəsinin rəisi Ayxan Hacızad
"Baş Belası" teatr tamaşasının qastrol səfərində olan Türkiy�
Diyetoloq Anton Brıkinin sözlərinə görə qışda darçın, zəncəfil, hil
"Ermənistan işğal dövründə minlərlə kv. km. Azərbaycan əraziləri
Ümumi olaraq tərbiyəni iki hissəyə bölmək olar: cismin tərbiyəsi və ru
Koronavirusa yoluxanlar sağalma prosesini aktivləşdirmək və öz vəziyyəti
Cənubi Kaliforniya universitetinin alimlərinin fikrinə əsasən, yuxu rejimin
İnsan orqanizminin tikinti materialı zülaldır. Onsuz orqan və toxumalar mə
Mütəxəssislər sübut ediblər ki, sarıkökün qara istiotla qarışığı x
"Bəlkə 4 il əvvəlki verilişdə bu sözlərə başlasaydım, başıma b