Kiflənir, yapışır, tez xarab olur? yuxanı belə saxlayın
Digərləri 08 Kas 2025 05:05:00 96 0
Hazır yuxa börəkdən, qutaba qədər mətbəximizin ən praktik köməkçilərindən biridir. Amma düzgün saxlanılmadıqda kənarları quruyur, yapışır, nəmlənir və qısa müddətdə kif yarana bilər.
Bu haberi de oku: Naviqasiyada yeni era Sizinlə "söhbət edəcək"
Son.az xəbər verir ki, yuxanın təzə qalması tamamilə doğru saxlanma üsulundan asılıdır. Evdə ediləcək sadə addımlarla yuxanı günlərlə, hətta aylarla təravətli saxlamaq mümkündür.
Açıqda qalan yuxa tez bir zamanda nəmlənir və ya quruyub parçalanır. Bu səbəbdən paketi açıq qoymaq ən böyük səhvdir.
Yuxanı evə gətirər-gətirməz streçlə sıx örtün.
Sərin və quru dolabda saxlayın.
Bir gecə belə açıq qalması kif riskini artırır.
Bir neçə gün sonra istifadə edəcəksinizsə
Bu halda ən doğru yer soyuducudur.
Yapışmanın qarşısını almaq üçün:
Yuxaların arasına yağlı kağız qoyun.
Paketi bağlayarkən içində hava qalmadığından əmin olun.
Soyuducuda saxlanan yuxa təxminən 4 gün öz formasını qoruyur.
İstifadədən əvvəl yuxanı otaq temperaturunda bir az saxlayın. Soyuq yuxa tez qırılır.
Uzun müddət saxlamaq istəyənlər üçün ən yaxşı üsul - DONDURUCU
Yuxaları tək-tək ayırın.
