Çörəyi bu mətbəx əşyasına bükün – günlərlə təzə qalır!
Digərləri 30 Eki 2025 00:15:00 70 0
Demək olar ki, hər evdə olan, amma çox tez boyatlayan çörəklər üçün mütəxəssislər sadə və effektivüsul təqdim ediblər.
Bu haberi de oku: Günün qoroskopu: Gözlənilməz bir borcun çıxması mümkündür
Son.az xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, çörəyi saxlamağın ən effektiv yolu "hava keçirdən mətbəx dəsmalı" istifadə etməkdir. Təmiz bir parçaya bükülən çörək artıq nəmi özünə çəkərək kif yaranmasının qarşısını alır. Eyni zamanda, parça çörəyin hava almasına imkan yaradaraq həm qabığının xırtıldığını, həm də içinin yumşaqlığını qoruyur.
Çörəyin kəsilmiş hissəsini aşağıya salaraq yerləşdirmək də havayla təmasını azaldır və boyatlama müddətini xeyli uzadır. Bu şəkildə bükülən bir çörək 2-3 gün, turş maya ilə bişirilmiş çörəklər isə hətta 1 həftəyə qədər təzə qala bilər.
Mütəxəssislərin sözlərinə görə, çörəyi saxlayarkən ən çox buraxılan səhvlərdən biri onu soyuducu, qabyuyan və ya istilik yaradan cihazların yanında saxlamaqdır. Bu bölgələrdə temperaturun və rütubətin dəyişməsi çörəyin ya qurumasına, ya da nəm çəkib kiflənməsinə səbəb olur.
