Bağırsaq və sümük sağlamlığı üçün qatığın yeyilməsi üçün ən yaxşı vaxt


Digərləri 22 Ağu 2025 01:01:00 61 0

Bağırsaq və sümük sağlamlığı üçün qatığın yeyilməsi üçün ən yaxşı vaxt

Qatığın düzgün zamanda yeyilməsi həzmi yaxşılaşdırır və bağırsaq mikroflorasını dəstəkləyir.

Son.az xəbər verir ki, "Verywell Health"in məlumatına görə, aşağıdakı vaxt tövsiyələrinə əməl etməklə qatıqdan maksimum fayda əldə etmək mümkündür.

Qatığın tərkibi və faydası

Qatıq probiotiklər - faydalı bakteriyalar, məsələn laktobasillər, streptokoklar və bifidobakteriyalar baxımından zəngindir. Bu bakteriyalar bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir.

Laktobasillərin mədə turşusundan sağ çıxaraq bağırsaqlara çatması üçün qatığın yemək zamanı və ya yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl yeyilməsi tövsiyə olunur. Çünki bu zaman mədədəki turşuluq səviyyəsi daha aşağı olur.

Ən pis vaxt - qatığı yeməkdən 30 dəqiqə sonra yeməkdir, çünki bu zaman mədə turşusu yüksək olur və faydalı bakteriyaları məhv edə bilər.

Qatıq nə zaman yeyilməlidir?

Ara yemək (snack) kimi

Desert kimi

Səhər yeməyində

Yeməkdən əvvəl

Qatığın müntəzəm qəbulu sağlam olmayan, şəkərli və yağlı qidaları əvəz etməklə çəkinin sabit qalmasına və ya arıqlamaya kömək edə bilər. Məsələn, mayonezi qatıqla əvəz etmək kalori qəbulunu azaldır.

Qatığın yüksək kalsium və zülal tərkibi iştahı tənzimləyir və artıq yeməyin qarşısını alır. Yeməkdən əvvəl qatıq yemək bu baxımdan faydalıdır.

Sümük sağlamlığı üçün qatıq nə vaxt yeyilməlidir?

Hər gün eyni vaxtda (məsələn, səhər yeməyində) - orqanizmdə bir qayda formalaşdırmaq üçün


Habere ait video