Bu 2 qidanı soyuducuya qoymayın Zəhər saçır
Digərləri 24 Dek 2024 11:30:00 83 0
Bəzi qidaların soyuducuda saxlanması təhlükəlidir
Bu xəbəri də oxu: “TikTok”dan yeni ÖZƏLLİK
.
Son.az xəbər verir ki, mütəxəssis Jhanvi Sanghvinin dediyinə görə banan və soğanı soyuducuda saxlamaq olmaz.
Soğanı soyuducuya qoyulduqda kif yarana və tərkibi dəyişə bilər ki, bu da istehlak edildikdə sağlamlıq üçün zərərli ola bilər. Mütəxəssis Jhanvi Sanghvi soğanın soyuducuda saxlanmasının kif yaranmasına və zəhərlənmə riski yaradan mikroorqanizmlərin çoxalmasına səbəb ola biləcəyini deyib. İngiltərə Qida Standartları Agentliyi isə qəhvəyi, qırmızı və ağ soğanların otaq temperaturunda saxlanmasının daha məqsədəuyğun olduğunu qeyd edib.
Bananalara gəldikdə, Sanghvi soyuq temperaturun onların rəngini dəyişdirdiyini və yetişmə prosesini pozduğunu qeyd edib. Mütəxəssislər, həmçinin dondurulmuş qidaların təhlükəsizliyi barədə xəbərdarlıq edərək, uzun müddət dondurucuda saxlanılan qidalarda dadın pozulma riskinin artdığını bildiriblər.
İsmayıl Son.az
Azərbaycan Prezidenti cənab İlham Əliyevin imzaladığı sərəncamla minimu
Kanal D-də yayımlanan və izlənmə rekordları qıran "Sihirli annem&quo
Bürclərin bir-biri ilə necə uyğunlaşdığına dair müxtəlif fikirlər v�
Gədəbəydə 36 yaşlı kişi ehtiyatsızlıqdan güllə yarası alıb.
Dekabrın 24-də Özbəkistan Respublikasının Prezidenti Şavkat Mirziyoyev Az
Cənubi Afrikadan Beandri Buysen vaxtından əvvəl qocalma sindromu (progeriya)
"Qalatasaray"ın futbolçusu Mauro İkardinin keçmiş həyat yoldaş�
Bu gün Astara rayonunun bəzi qəsəbə və kəndlərində elektrik enerjisinin
Azərbaycan Mərkəzi Bankı (AMB) 24 dekabr tarixindən etibarən valyuta məz�
Avtomobildə ön və ya arxa işıq cihazı işləmir, dönmə işıq sistemlər
Əməkdar artist Sənubər İsgəndərli dələduzların qurbanı olub.
Dekabrın 25-də Leninqrad vilayətində MDB ölkələri liderlərinin qeyri-rə
Samsunun Çarşamba rayonunda 9 yaşlı uşağın idarə etdiyi avtomobil ilə y