Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş ən sağlam və dadlı üsul
Digərləri 07 May 2025 21:06:00 111 0
Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir.
Bu haberi de oku: Azərbaycan hərbçiləri “Anadolu Ankası – 2025” təlimində iştirak edəcək
Son.az bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır.
Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldır və quruluq yaradır. Çünki yarıbişmiş makaron sobada artıq dərəcədə bişir və həm içindən bərk qalır, həm də xarici quruluğu itir.
Ən doğru üsul - quru makaronu əvvəlcədən sousla yaxşıca qarışdırmaq və həmin qarışığı birbaşa sobaya yerləşdirməkdir. Bu zaman makaron sousdakı nəmliyi özünə çəkir, içdən yumşaq, üstdən isə xırçıldayan və zərif dad əldə olunur.