Çərəzi xarab olmağa qoymayan 5 sadə üsul
Digərləri 26 Eki 2025 00:47:00 82 0
Artan rütubət və istilik quru meyvələrin qısa müddətdə xarab olmasına və qurdlamasına səbəb olur. Mütəxəssislər isə sadə, amma çox təsirli üsullarla bu problemin qarşısını almağın mümkün olduğunu bildirirlər. Son.az çərəzi aylarla təzə saxlamağın 5 əsas sirrini paylaşır.
Bu haberi de oku: “Fəzail müəllim deyir ki, istefa verməyib, ancaq videodan aydın görünür ki...” Oğlu
Bankanın içinə əlavə edilən bir çimdik iri dənəli duz, havadakı rütubəti udaraq quru meyvələrin xarab olmasının və qurdlanmasının qarşısını alır.
Duzun təbii nəmuducu xüsusiyyəti həmçinin oksidləşməni ləngidir, beləliklə fındıq, badam, qoz kimi məhsullar uzun müddət təzə qalır.
Duzun əvəzinə düyü və ya dəfnə yarpağı da eyni təsiri göstərir. Bu təbii vasitələr artıq nəmliyi özünə çəkərək quru yemişlərin təravətini qorumağa kömək edir.
Quru meyvələrin ən böyük düşməni nəmdir. Buna görə onları hava keçirməyən şüşə qabda, sərin və quru yerdə saxlamaq lazımdır.
Plastik qablar əvəzinə şüşə seçim etmək daha sağlam və uzunömürlü nəticə verir.
