Bu qidalar xərçəng yaradır
Digərləri 26 Noy 2024 18:28:00 143 0
Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir.
Bu xəbəri də oxu: Bakıda bu restoranda saxta içkilər verilirmiş
Son.az xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen" (xərçəngə səbəb ola bilən) kimi təsnif olunur. Qırmızı ət isə yüksək miqdarda istehlak edildikdə "ehtimal olunan kanserogen" hesab edilir.
Bundan başqa, aşağıdakı qidalar da potensial xərçəng riskini artıra bilər:
Qızardılmış və yüksək temperaturda bişirilmiş qidalar: Qızardılmış qidalarda, xüsusilə kartof və ətdə akrilamid adlı kimyəvi maddə əmələ gələ bilər ki, bu da potensial kanserogen təsir göstərə bilər.
Şəkər və yüksək emal olunmuş qidalar: Şəkərli və kalori baxımından zəngin qidalar piylənmə riskini artırır. Piylənmə isə bəzi xərçəng növləri ilə əlaqələndirilir.
Külli miqdarda dərman və tibbi vasitələrin qanunsuz dövriyyəsinin qarşı
Məşhur müğənni Elton Con görmə qabiliyyətini itirib.
NATO-nun baş katibi olduqdan sonra ilk dəfə Ankaraya səfər edən Mark Rutte
M.Maqomayev adına Azərbaycan Dövlət Akademik Filarmoniyasının səhnəsind�
Kod adı “Cavanşir" olan “Çaqqal” ləqəbli Ramiz Vəliyev kimidir?
"Müğənni Səidə Dadaşova qonaq olduğu "Gün ortası" verili
Ukraynanın birinci xanımı Yelena Zelenskaya övladları ilə birgə yaşadı�
Türkiyədə 2 gün əvvəl yağan qardan sonra Bayburt şəhəri demək olar k
1, 2, 43, 55, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 65, 66, 67, 68, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 81
Əhalinin rifah halının daha da yüksəldilməsi istiqamətində layihələr d
Noyabrın 2-nə keçən gecə Rusiyanın Moskva vilayətində Azərbaycan mafiya