Yeməyi belə bişirəndə, xərçəng riski artır


Digərləri 29 Sen 2021 22:10:00 236 0

Yeməyi belə bişirəndə, xərçəng riski artır

Həkimlər yemək bişirərkən hansı səhvin qidada kanserogen maddə yaratdığını açıqlayıb.

Son.az xəbər verir ki, istənilən qidanın düzgün hazırlanmaması onun mənfi təsirini artırır.

Belə ki, yeməklərin termiki işlənməsi, yəni qızardılması, çox yüksək temperaturda hətta sobada belə bişirilməsi orqanizmi qocaldan sərbəst radikallar və kanserogen maddələri aktivləşdirir.

Xüsusən ətin çox yüksək odda qızardılması, bişirilməsi zamanı yağ qazabənzər maddələrə parçalanır. Bu zaman məhsulun keyfiyyəti düşür, qida yüksək kanserogen təhlükəli olur.