Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur –


Digərləri 05 Noy 2019 21:05:00 391 0

Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur –

Azərbaycanda yeməyi bol hazırlayıb, sonra təkrar-təkrar qızdırıb yemək adi haldır.  Baxmayaraq ki, bu hal orqanizmdə ciddi problemlərə yol açır.

Son.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, elə ərzaqlar var ki, onları ümumiyyətlə bişirdikdən sonra təkrar qızdırmaq olmaz

Alimlər bunun yumurta və yumurtadan hazırlanmış yeməklər olduğunu bildirir.

Məsələn, pomidor yumurta, omlet, yumurtalı salatlar təkrar termiki işləndikdə, yəni isti temperatura məruz qaldıqda onda zərərli kanserogen, yəni onkoloji xəstəlik yaradan maddə əmələ gəlir.

Eləcə də göbələkli  yeməkləri təkrar qızdırmaq olmaz.

(adsgarden = window.adsgarden || []).push({});