Talış mətbəxinin incisi, balıq sırdağı


Digərləri 18 Sen 2019 19:44:00 420 0

Talış mətbəxinin incisi, balıq sırdağı

Talış mətbəxinin ən tanınmış yeməklərindən biri balıq sırdağıdır.

Son.az Sputnik Azərbaycan-a istinadən xəbər verir ki, bu yeməyin hazırlanma qaydası olduqca asandır, amma dadı uzun müddət damaqlarda qalır. Lənkəran rayonu Şiləvar kənd sakini İlhamə Əhədova bunu necə etməli olduğumuzu nümayiş etdirib.

Bildiyimiz kimi, talış mətbəxində balıq və göyərtidən çox istifadə olunur. Nəticədə isə həm dadlı, həm də cana xeyirli yeməklər alınır. Bu yeməyin hazırlanmasında isə həm çəki, həm də sazan balığından istifadə etmək olar.

Lazım olan ərzaqlar:

Adam sayına görə sazan və ya çəki balığı

Yeməyin miqdarına görə pomidor

3-4 dəstə cəfəri və şüyüd

(adsgarden = window.adsgarden || []).push({});