Yumurta qaynadarkən bu üsuldan istifadə edin


Digərləri 31 May 2019 22:53:00 212 0

Yumurta qaynadarkən bu üsuldan istifadə edin

Yumurta səhər yeməklərinin ən sevimli qıdasıdır. Son.az medicina.az-a istinadən yumurtanı qaynadarkən qırılmağının və çatlamağının qarşısını almaq üçün faydalı məlumatı təqdim edir.

Yumurta daima çox xeyirli məhsul hesab olunub. Bu qida vasitəsi müxtəlif faydalı komponentlərlə zəngindir. Zülal, vitamin, minerallar və antioksidantların qaynağıdır.   Qaynadılmış yumurta dieta menyularında xüsusi yer tutur. Qaynadılma zamanalı yumurtaların qırılmaması üçün ən əlverişli üsul limon suyudur. Belə ki yumurta qaynadarkən suyuna biraz limon suyu əlavə edin.   Limonun tərkibində olan turşular yumurtanın qabığının çatlamasının qarşını alır. Hətta bəzi hallarda qaynadılma zamanı sarısı və ağı bir-birinə qarışır. Limon suyu bunun da qarşısını alır.   Üsul bəsit amma effektivdir. Sınamaqda fayda var.