Mətbəxdə köməyinizə çatacaq
Digərləri 27 Fev 2019 21:41:00 317 0
Bəzi yeməkləri bişirmək, qidaları qorumaq üçün müxtəlif üsullardan istifadə edilir.
Son.az ölkə.az-a istinadən bu üsullardan bəzilərini təqdim edir.
Duz yox, limon
Makaronu qaynadanda duz əvəzinə limon sıxın. Bu zaman makaronlar bir-birinə yapışmaz və soda qəbulu olduqca azalar.
Ətə qəhvə əlavə edin
Qırmızı bibər, qara istiot, duz, cirə, kəkotu vəs. ilə basdırma etdiyiniz ətə bir az üyüdülmüş qəhvə və 1 çay qaşığı şəkər qatın. Bu zaman ət daha dadlı olacaq.
Omletə krem pendir əlavə edin
Omlet hazırlayanda yumurtaya bir xörək qaşığı krem pendir əlavə edin və qarışdırın. Omlet daha ləzzətli olacaq.
Makaron sousuna turşu
Makaron üçün sous hazırlayanda 2 stəkanlıq sousa stəkanın dörddə biri qədər turşu əlavə edin. Sonra isə qazın üzərinə qoyun. Asta xodda qarışdırın, qaynamağa imkan verməyin.