Yedikcə iştahı açan 5 qida Diqqət! Çəki almağınıza səbəb ola bilər
Digərləri 18 Yan 2019 22:53:00 597 0
Tez-tez istifadə etdiyimiz və bizi uzun müddət tox tutduğunu düşündüyümüz bir çox qidalar heç də zərərsiz deyil. Əsasən də qlisemik indeksi yüksək olan qidalar qandakı şəkər miqdarını sürətlə artırır. Bu səbəbdən də yeyildikdə enerji və toxluq hissi versələr də qısa müddətdən sonra aclıq hissinin yaranmasına səbəb olur.
Son.az medicina.az-a istinadən yeyildiyində toxluq hissi verən, lakin sonradan insanı acdıran 4 qidanı təqdim edir:
Zülal batonu
Əgər istifadə etdiyiniz zülal batonu şəkər və sadə karbohidratlarla zəngindirsə, bu sizin onu daha çox yeməyinizə səbəb olacaq. Buna görə də, aldığınız batonun üzərini mütləq oxumalısınız. Yaxşı olardı ki, istifadə etdioyiniz batonun tərkibində fındıq, badam kimi çərəzlər, toxumlar və quru meyvələr olsun.
Simit
Simit ağ undan hazırlandığında aşağı qlisemik indeksə və lif səviyyəsinə malik olur. Bu səbəbdən də qısa müddətlik toxluq hissi versə də, bir müddət sonra qandakı şəkər miqdarı yenidən azalaraq aclıq hissi yaradır. Bunun qarşısını almaq üçün ağ undan deyil tam taxıllı undan hazırlanmış simit yemək lazımdır.
Peçenye