Nə yeməli ki, qanda şəkər düşsün? SİYAHI
Digərləri 04 Yan 2019 23:13:00 450 0
Qanda şəkərin miqdarının artması təkcə diabet xəstələrində olmur. Hələ xəstə olmayan insanlarda da çox zaman bu artım olur. Şəkərin artması artıq təhlükəli məqama siqnaldır. Bu zaman təcili qidalanmaya nəzarət etmək lazımdır.
Son.az medicina.az-a istinadən qanda şəkəri aşağı salan ərzaqları təqdim edir:
Avokado
diabetə qarşı dayanıqlığı artırır. Avokado yedikdən sonra qanda qlükozanın səviyyəsi uzun müddət sabit qalır, insan aclıq da hiss etmir. Qara gavalı - digər quru meyvələr şəkəri artırsa da, qara gavalı əksinə salır və diabet xəstələri üçün əla quru meyvədir.
Acı bibər - metobolizmi aktivləşdirir, şəkəri salır, piylənməyə qarşıdır.
Sitrus meyvələri
Diabet xəstələri sidiyə çox getdikləri üçün onlarda C vitamini əskikliyi çoxalır. Ona görə sitrus meyvələri qanda şəkəri də salır, vitamin əskikliyini də aradan qaldırır.
Yaşıl çay