Bu qidaların qəbulu xərçəng riskini artırır


Digərləri 02 İyl 2018 22:22:00 294 0

Bu qidaların qəbulu xərçəng riskini artırır

İstehlak malları arasında xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli məhsullar açıqlanıb.

Son.az xəbər verir ki, bu barədə məlumat Britaniyanın "Which" jurnalında yayımlanıb.

Erkən ölüm riskini azaltmaq üzərində işləyən alimlər xərçəngə səbəb olan qidaları araşdırır. Məlum olub ki, emal olunmuş qırmızı ət məhsulları mədə və bağırsaq xərçənginə səbəb olur. İstehsalçılar bu məhsulların ömrünü uzatmaq və dad vermək məqsədilə onlara kanserogen tərkibli nitrat və nitrit vururlar.

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının açıqlamasına görə, gündə 50 qram bu cür ət qəbul etmək kolon xərçəngi riskini 18 faiz artırır.