Hepatit zamanı qida rejimi
Digərləri 17 Fev 2018 21:20:00 272 0
Qara ciyərin iltihabi xəstəliyi hepatit adlandırılır. Hepatit müxtəlif səbəblərə görə inkişaf edə bilər - viruslar, dərmanlar, toksik maddələr, zəhərlər və s.
Lakin səbəbindən asılı olmayaraq bu xəstəliyin müalicəsi zamanı pəhriz əsas rollardan birini oynayır. Bu pəhrizin əsas vəzifəsi qara ciyərin bərpasına kömək etməkdən ibarətdir.
Son.az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, qida tamdəyərli vitamin və mikroelementlərlə zəngin və eyni zamanda orqanizm tərəfindən asan mənimsənilən məhsullardan ibarət olmalıdır:
- Tərəvəzli suplar, bitki yağları.
- Bişmiş və ya buğda hazırlanmış yağsız ət növləri - mal əti, dana əti, dovşan əti.
- Yağsız balıq növləri (bişmiş şəkildə).
- Süd məhsulları (yağsız kəsmik, kefir, asidofilin və s.).
- Sıyıqlar - qarabaşaq, düyü, yulaf yarması.
- Meyvə və tərəvəzlər (təzə, bişmiş) bu pəhrizin əsas "iştirakçıları" sayılır.