Bayram günlərində qidalanma: 5 qızıl qayda
Digərləri 22 Mar 2025 00:34:00 67 0
Bayram günlərində yağlı və ağır qidaların, eləcə də şəkərli məhsulların həddindən artıq istehlakı həzm problemlərinə, qan şəkərinin ani yüksəlməsinə, arterial təzyiqin artmasına və çəki probleminə səbəb ola bilər. Xüsusilə paxlava, şəkərbura və qoğal kimi şirniyyatlar yüksək şəkər və yağ tərkibli olduğundan miqdarına diqqət yetirilməlidir.
Bu xəbəri də oxu: Ağır qəza: ölən var
Bu sözləri Axar.az-a açıqlamasında diyetoloq Ceyhunə Yusifova Novruz bayramı günlərində qidalanma qaydalarından danışarkən bildirib.
Diyetoloqun tövsiyəsinə görə, bayram günlərində qidalanma balansını qorumaq lazımdır:
1. Kiçik porsiyalar seçilməli, hər şeydən dadılsa da, ölçü gözlənilməlidir;
2. Şəkərli qidaların miqdarı azaldılmalı, şəkərbura və paxlava məhdud miqdarda yeyilməlidir;
3. Qovurma və yağlı ət əvəzinə, sobada və ya buğda bişmiş toyuq və balığa üstünlük verilməlidir;
4. Süfrədə bol tərəvəz və göyərti olmalı, şəkərli içkilər yerinə su və ya bitki çayları seçilməlidir;
"Əməkdar artist Elxan Şirinovu bilirsiniz niyə çox istəyirəm? O mən

Türkiyədə ana müxalifət partiyası fövqəladə qurultay keçirəcək.

Milli.Az dünyanın nüfuzlu və məşhur ulduz falları portalları "Horoscope"

Ermənistan baş naziri Nikol Paşinyan yeni Konstitusiyanın qəbulu üçün s�

Növbəti aydan etibarən ''Sovetski'' adlanan ərazisində sök

İstanbul bələdiyyəsinə (İBB) yönəlik korrupsiya araşdırması çərçiv

Xalq artisti Mələkxanım Eyubova ilk dəfə böyük qızı Hökümə ilə payl

Milli Məclisin Aqrar siyasət komitəsinin sədri Tahir Rzayev açıqlamasında

"Altıncı nəsil F-47 döyüş təyyarəsinin hazırlanması ilə bağlı

Rusiyanın xalq artisti Larisa Dolina Moskvanın mərkəzindəki mənzilini 112

Ermənistan baş naziri Nikol Paşinyan şərti sərhəddə atəşkəsin pozulma

Abşeron rayonunun Xırdalan şəhərində diametri kanalizasiya xəttində yara

İstanbul Böyükşəhər Bələdiyyə sədri Əkrəm İmamoğlunun ifadəsi al�
