Çay və qəhvə nə zaman təhlükə yaradır?
Digərləri 05 May 2023 07:07:00 167 0
Diyetoloq İnna Kononenko hesab edir ki, çay, qəhvə və bəzi pəhrizlər dəmirin orqanizmdə sorulmasına mane olur.
Son.az xəbər verir ki, həkim bu barədə "Radio Komsomolskaya Pravda"ya müsahibəsində deyib.
Həkim bildirib ki, dəmir çatışmazlığı daha çox qida rasionunda karbohidratlı qidaların üstünlük təşkil etməsi, vegetarian pəhriz və mağazalarda müasir qaydalarda satılan ətin keyfiyyətsiz olması nəticəsində baş verir. Bununla belə bəzi məhsullar da bu elementin mənimsənilməsinə mane olur.
"Çay, qəhvə, həmçinin yulaf, qəhvəyi düyü, mərcimək, noxud, ağ lobya kimi tərkibində fitik turşusu olan qidalar dəmirin mənimsənilməsinin qarşısını alır. Dəmir çatışmazlığı varsa, onların istifadəsini məhdudlaşdırmaq vacibdir", həkim qeyd edib. (publika.az)
Oğuzhan Koç və Demet Özdemirin boşanacağı tarix bəlli olub.
Bu gün Vətən müharibəsinin tək qadın şəhidi Arəstə Baxışovanın do�
Sosial şəbəkələrdə paylaşılan bir video xeyli marağa səbəb olub. Vide
Aktrisa və maniken kimi fəaliyyət göstərən Didem Soydan hər zaman çıl�
Hər gün keçdiyiniz küçələrin niyə bu adları daşıdığını bilirsiniz
Milli.Az dünyanın nüfuzlu və məşhur ulduz falları portalları "Horoscope"
Dörd gündür davam edən Vaşinqton danışıqlarının yekunu: tərəflər &q
Tovuz şəhərində ahıl qadının ölümünə səbəb olan hadisənin bəzi t�
Son.az lent.az-a istinadən bu gün anım günü olan Xalq artisti Fuad Polad
"Ermənistanın Azərbaycana qarşı ərazi iddiası yoxdur".
Azərbaycanda pilot layihə çərçivəsində 40 min abonentin mənzilinə "