Qızartma dadında Gül kələminin ən dadlı hazırlanma üsulu
Digərləri 21 Noy 2025 08:41:00 39 0
Qış aylarında çoxlarının tərəvəzlər arasında arxa plana atdığı gül kələmi əsasən ya qızardıldığı üçün yağ çəkir, ya da qaynandıqda ağır qoxu yaydığı üçün sevilmir. Lakin məşhur aşpazların tez-tez tövsiyə etdiyi xüsusi bişirmə üsulu gül kələmini həm yüngül, həm də təəccübləndirəcək dərəcədə doyumlu bir yeməyə çevirir.
Bu xəbəri də oxu: Anar Əliyev DSMFnin 2026cı il üçün gəlirlərini açıqladı
Son.az xəbər verir ki, bu reseptdə gül kələmi nə qızardılır, nə də qaynar suda qaynadılır. Əksinə, tərəvəzlər öz təbii suyu ilə yavaş-yavaş bişirildiyi üçün həm forması gözəl qalır, həm də çəngəl toxunduqda asanlıqla dağılan yumşaqlıq əldə edilir. Sağlam qidalanmağa diqqət edənlər üçün də ideal seçimdir.
Tərkibi
1 kq gül kələmi
2 ədəd orta ölçülü qırmızı bibər
1 ədəd orta boy pomidor
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 orta boy soğan
3 ədəd yaşıl bibər
Yarım fincan duru yağ
6 diş sarımsaq
Hazırlanma qaydası Gül kələmini təmizləyərək iri çiçəklərə bölün. Geniş qaba qoyub üzərinə soyuq su əlavə edin və 30 dəqiqə gözlədin.
Soğanı incə doğrayın.
İstəsəniz, soğan ölçüsündə doğranmış yerkökü də əlavə edə bilərsiniz.
Bibərləri dilimləyin.
Pomidorun qabığını soyub xırda doğrayın.
Sarımsaqların yarısını xırda doğrayın, yarısı daha sonra istifadə ediləcək.
Geniş qazanı ocağa qoyun, duru yağı əlavə edin.
Yağ qızmadan soğanı, yerkökünü və bibərləri əlavə edin. Orta odda, qapağı bağlı şəkildə yumşalanadək qovurun. Rəngləri dəyişməyə başlayanda az miqdarda qiymə əlavə edin və tam açılana qədər qarışdırın.Təxminən 5 dəqiqə daha qovurun.
Qovrulmuş tərəvəzlərə tomat pastasını əlavə edib qarışdırın. Ardınca pomidorları əlavə edin. Qapağı bağlayıb bir neçə dəqiqə pomidorun suyunu buraxmasını gözləyin. Sonra iki stəkan soyuq su əlavə edin. Su gül kələminin üzərini tam örtməməlidir.
Qazan qaynamağa başlayanda gül kələmi çiçəklərini əlavə edin. Orta odda, qapağı bağlı şəkildə təxminən 20 dəqiqə bişirin. Sap hissəsi yüngülcə yumşalmağa başlayanda istədiyiniz ədviyyatları əlavə edə bilərsiniz.
Ocağı söndürdükdən sonra qazanı 5 dəqiqə qapaqlı halda dincəldin.
Daha sonra servis edə bilərsiniz. Lalə Qüdrətova Son.az
Ötən günlərdə gənc qızın burun əməliyyatından sonra depressiyaya qap�
Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsu
Evlərdə tez-tez istifadə olunan aromatik bitkilərdən biri olan dəfnə, əs
Süngərlərin rəngi onların hansı səthlər üçün istifadə edilməli oldu
Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də ge
Ürək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox görülən ölüm səbəblərind�
Son zamanlar sosial şəbəkələrdə satılan müxtəlif "diyetik hazır q
Vitamin və qida əlavələri bazarı sürətlə böyüsə də, mütəxəssislə
Meyxanaçı Vüqar Əbdülov həmkarı Namiq Qaraçuxurlu və Namiq Məna ilə b
Abşeronun Xırdalan şəhərində yaşayan, iki azyaşlı uşağın anası Rəv
Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni
Baş rollarını Sinem Ünsalla Ozan Akbabanın paylaşdığı "Uzak şehir
Çindən gətirilən avtomobillərin daşınma qiymətlərində son bir neçə h
Rəqsanə İsmayılovanın barəsində seçilmiş həbs qətimkan tədbiri ev du
