Bananın qaralmaması üçün
Digərləri 13 Okt 2025 05:05:00 83 0
Banan dadlı və şirin meyvədir, qəlyanaltı üçün də əla seçim sayılır. Lakin, dadlı olmasına baxmayaraq, çox tez xarab olur.
Bu xəbəri də oxu: Ən nazlı BÜRCLƏR: insanı usandırırlar
Son.az-ın xəbərinə görə, qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, bananın sap hissəsini (gövdəsini) streç plyonka ilə bükmək meyvənin xarab olma müddətini uzadır və daha uzun müddət müddət təravətli və sarı qalmasına kömək edir.
Banan etilen qazı ifraz edir. Bu qaz təbii yetişmə hormonu olub, meyvələrin tez yetişməsinə səbəb olur
"Bananları uzun müddət təzə saxlamağın ən yaxşı yolu saplarını polietilenlə bükməkdir. Saplar etilen hasil edir və bu, həm bananların, həm də yaxınlıqdakı digər meyvələrin tez yetişməsinə səbəb olur. Plastik isə qazı saxlayan baryer rolunu oynayaraq onların istifadəyə yararlılıq müddətini uzadır. Siz sadə sellofan paketdən də istifadə edə bilərsiniz, onu rezinlə bərkidin. Amma ən yaxşısı kiçik bir parça streç plyonka ilə sarmaqdır", - ekspertlər məsləhət görürlər.
Aparılan yeni elmi araşdırma Napoleon ordusunun 1812-ci ildə Rusiyadan faci�

Texnologiyanın inkişafı ilə ağıllı saatlar artıq yalnız premium seqment

Vyetnamdakı mağaralardan birində arxeoloqlar insan qalıqları aşkar ediblə

İtaliyanın dünyaca məşhur aktrisası və model Monika Belluççi bu gün, s

Ürək-damar xəstəlikləri artıq yalnız yaşlılara aid problem deyil.

Türkiyəli aktrisa Serenay Sarıkaya, illərdir siması olduğu məşhur cins g

Fransanın yeni təyin olunan baş naziri Sebastien Lekornyu yeni hökuməti for

Gürcüstanda oktyabrın 4-də keçirilmiş bələdiyyə seçkilərindən sonra

Milli.Az dünyanın nüfuzlu və məşhur ulduz falları portalları "Horoscope"

Azərbaycanda Çin istehsalı avtomobillərin qiymətində enmə müşahidə olu

Hava Nəqliyyatında Baş Gömrük İdarəsinin əməkdaşını bıçaqlayıblar

Yazıçı-jurnalist Nizami Rəhmanlı vəfat edib. Son.az xəbər verir ki, o

Qazaxıstanda baş tutan "Silk way Star" yarışmasında həyəcanlı
