Kolbasa yeməyin, bu xəstəlikləri yaradır – Ekspertdən açıqlama
Digərləri 25 Sen 2025 05:05:00 73 0
Emal olunmuş ət məhsulları xüsusilə kolbasa və sosiskalar gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunsa da, mütəxəssislər bu məhsulların sağlamlığa ciddi zərər verə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edirlər.
Son.az xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi və dietologiya üzrə eksperti Ağa Salmanovun sözlərinə görə, kolbasa məhsulları tərkibinə əlavə olunan konservantlar, dadlandırıcılar, rəngverici maddələr və nitratlar səbəbindən uzunmüddətli istehlak zamanı müxtəlif xəstəliklərə yol aça bilər:
"Bu tip məhsulların tez-tez qəbulu başda mədə-bağırsaq xəstəlikləri, qan təzyiqi problemləri, ürək-damar sistemində pozğunluqlar və hətta onkoloji risklərin artması ilə nəticələnə bilər".
"Kolbasaların tərkibindəki natrium nitrat və nitritlər orqanizmdə toksik təsir yaradır. Bu maddələr bədəndə parçalanaraq kanserogen birləşmələrə çevrilə bilər. Xüsusilə uşaq və yaşlıların bu məhsullardan uzaq durması tövsiyə olunur", - deyə o vurğulayıb.
Havaların soyuması ilə birlikdə əhali arasında tənəffüs yolları infeks

Müğənni Səidə Dadaşova atası, mərhum Xalq artisti Rafael Dadaşovun vəs

Avstraliyanın Kouen Universitetinin alimləri brokoli, kələm və gül kələm

Dünyaşöhrətli çinli memar Kongjian Yu və rejissorlar Luis Ferras və Ruben

Azərbaycanın xarici işlər naziri Ceyhun Bayramov BMT Baş Assambleyasının

Alimlər insan orqanizm sistemlərinin fərqli sürətlə yaşlandığını aş

Moskvanın Şeremetyevo hava limanında iki sərnişin təyyarəsi toqquşub.

Xəbər verdiyimiz kimi, Dövlət Təhlükəsizlik Xidməti tərəfindən saxlan

Gecə saatları olmasına baxmayaraq "Avant Group" MTK Bakıda qazınt

Zəlzələ mütəxəssisi Prof. Dr. Ahmet Ərcan, Balıkəsirin Sındırqı böl

AzTV iqtisadi təhlükəsizliyə qarşı təxribat və xüsusilə külli miqdard

Sentyabrın 24-də Nyu-Yorkda Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Ə

Sentyabrın 24-də Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyev Nyu-Y

Suriya Prezidenti Əhməd Şara Birləşmiş Millətlər Təşkilatının 80-ci
