Bu qidalar şəkər riskini artırır
Digərləri 21 Apr 2023 20:32:00 248 0
Amerikalı mütəxəssislər 2-ci tip şəkərli diabet riskini artıran qidaların adını açıqlayıb.
Bu xəbəri də oxu: 2025ci ildə dəbdə nə olacaq? Üç əsas tendensiya
Son.az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, az karbohidratlı və heyvan mənşəli qidalar 2-ci tip şəkərli diabet riskini artırır.
Alimlər müəyyən ediblər ki, zülal və yağları heyvan mənşəli qidalardan əldə edən və az karbohidratlı qidalar qəbul edən insanlarda 2-ci tip diabetə tutulma riski 35 faiz, bitki mənşəli zülal və yağ qəbul edən insanlarda isə 29 faiz aşağıdır.
Müşahidə olunub ki, bitki mənşəli qidalar qəbul edən insanlarda zərif şəkər qəbulu azalarsa, 2-ci tip şəkərli diabetə tutulma riski də 15 faiz azala bilər.
Daxili işlər orqanlarında yeni təyinat olub.
Ermənistanın Baş naziri Nikol Paşinyan bütün ermənilərin katolikosu II Q
Vitamin çatışmazlığı bir çox xəstəliklərə səbəb olur. B12 çatışm
İstanbulun rəmzlərindən sayılan Sultan Əhməd Məscidi təmirdən sonra bu
Artıq may ayının gəlişinə sayılı günlər qalıb. Bəs görəsən, bahar
Alimlər depressiyanın immunitet sistemlə əlaqəli olduğunu açıqlayıb.
İslam dünyasında Ramazan bayramı günü ilə bağlı yenə fikir ayrılığ�
Musiqiçi Bayram Bağırsoyun ailə üzvlərini itirdiyi qəzadan danışıb.
Bu yaxınlarda Avstraliyanın Kvinslend Universitetinin nevroloqları beyinə ya
Azərbaycan Respublikası Xüsusi Rabitə və İnformasiya Təhlükəsiziliyi D�
Ukraynada hərbi əməliyyatlar başlayandan indiyədək Rusiya Silahlı Qüvvə
Yaponiya parlamentinin yuxarı palatasına kütləvi qırğın təhdidinin yer a
Daxili işlər orqanlarında yeni təyinat olub.