Bu tərəvəzləri çiy yemək olmaz
Digərləri 20 Haz 2025 01:01:00 91 0
Gündəlik menyumuzda yer alan bəzi tərəvəzlər var ki, onların çiy şəkildə istehlakı sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər.
Son.az xəbər verir ki, mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu tərəvəzlər yalnız bişirilmiş halda istifadə olunmalıdır.
Çiy halda yeyilməsi tövsiyə olunmayan tərəvəzlər bunlardır:
Kartof - Tərkibindəki "solanin" maddəsi çiy halda zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Badımcan - Solanin baxımından zəngin olan bu tərəvəz də çiy halda zərərlidir.
Lobya (xüsusilə qırmızı lobya) - "Lektin" adlı toksik maddə ürəkbulanma və ishala səbəb ola bilər.
Kaynak: milli.az