Suyun təkrar qaynadılması ilə bağlı risklərə dair xəbərdarlıq
Digərləri 21 Avq 2025 02:02:00 264 0
MIREA Rusiya Texniki Universitetinin dosenti Andrey Doroxov bildirib ki, suyun təkrar-təkrar qaynadılmasının zərəri əsasən istifadə olunan suyun keyfiyyətindən asılıdır.
Bu xəbəri də oxu: Azər Maqsudova hökm oxundu
Əgər istifadə olunan su sanitar normalara cavab verirsə, qaynama prosesi özü zərərli maddələr yaratmır. Lakin hər dəfə su qaynadıqca, onun bir hissəsi buxarlanır və nəticədə suyun içindəki kalsium, maqnezium kimi mineral duzların miqdarı artır.
Bu isə çaydanın içində miqyasın (kalkulyasiya) yığılmasına səbəb olur, suyun dadı dəyişir və istilik ötürmə səmərəliliyi azalır.
Dosent Andrey Doroxov suyun dadını qorumaq və miqyasın yaranmasının qarşısını almaq üçün yumşaq su istifadəsini tövsiyə edib. Əgər su sərtdirsə, filtrlərdən istifadə etmək və çaydanı mütəmadi olaraq limon turşusu ilə təmizləmək faydalı olar.
Kənan Son.az
Aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, gündə təxminən beş ədəd qoz
Evliliklərində uzun müddətdir problem yaşadıqları deyilən Fahriye Evcen
İranın sabiq prezidenti Məhəmməd Hatəmi xəstəxanaya yerləşdirilib.
Rusiya Federal Vergi Xidməti bloqer Hüseyn Həsənovun şirkətini ləğv edib
Milli.Az dünyanın nüfuzlu və məşhur ulduz falları portalları "Horoscope"
Şəmkir rayonunda kütləvi zəhərlənmə hadisəsi baş verib.
Metronun "Gənclik" stansiyasından Maştağa qəsəbəsi istiqamətin
Mərhum Əməkdar artist Aygün Bəylərin qızı Cananın yeni görüntüsü ya
Türkiyədə fəaliyyət göstərən azərbaycanlı aktrisa Nəsrin Cavadzadə i
Onların daxili hissi heç vaxt uğursuz olmur və müdrik baxışları onlara b
Bu gün Gürcüstanda yarım saat ərzində eyni ərazidə iki zəlzələ baş v
HƏMAS İsrail Müdafiə Qüvvələrinin (İMQ) Qəzza zolağında son hücumund
