Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa...
Digərləri 10 Noy 2025 21:45:00 96 0
Ev şəraitində ət və digər məhsulları konservləşdirmək botulizm təhlükəsini artırır.
Bu xəbəri də oxu: 19 uşağı olan kişi sonuncu övladına görün nə AD QOYDU
Son.az xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Nadejda Çernışova danışıb.
"Botulizm bakteriyasını məhv etmək üçün 120°C temperatur lazımdır ki, bu da ev şəraitində təmin etmək çətindir. Buna görə də, evdə ət, balıq, quş və göbələk konservləşdirmək olmaz. Tərəvəzləri isə ya turşu ilə, ya da konservasiya zamanı sirkə əlavə etməklə təhlükəsiz etmək mümkündür.
Çernışova həmçinin xəbərdarlıq edib ki, marketlərdən alınan konservlər də təhlükəli ola bilər. Təhlükə yalnız ət məhsulları ilə məhdudlaşmır, tərəvəz və göbələk konservləri də risk daşıya bilər.
Son zamanlar bəzi sosial şəbəkələrdə "Manella" MMC-ti haqqınd
2025-ci ilin ən populyar körpə adları açıqlanıb.
Axşam yeməyi ilə bağlı yayılmış mif təkzib edilib.
Azərbaycan Dövlət Akademik Musiqili Teatrında "Hamlet - Danimarka Şahz
Həyat yoldaşı Nərgiz aparıcı Cavid Güllə bağlı paylaşım edib.
Alimlər uzunömürlülüyün sadə formulunu açıqlayıblar.
Bakı Şəhər Mədəniyyət Baş İdarəsinin və Azərbaycan Mədəniyyət İ�
Biləcəri qəsəbəsində baş verən faciəli qətlin təfərrüatı məlum ol
"Azərbaycan zəfəri" adlı konsert proqramı təqdim olunub.
Türk aktyor Yalçın Dümer illər əvvəlki nikahı ilə bağlı açıqlama ve
Balakəndə çoban iti 83 yaşlı kişini parçalayaraq öldürüb.
Türkiyənin "Eyüpspor" futbol komandasının prezidenti və üç hak
Qadınların kişilərə nisbətən niyə daim isti hiss etmə səbəbləri ara
