Qarpızı pendir yox, bununla yeyin


Digərləri 27 Haz 2025 18:15:00 76 0

Qarpızı pendir yox, bununla yeyin

İsti yay günlərinin vazkeçilməz ləzzəti qarpız və ağ pendirdir.

Son.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qarpızın çox hissəsi sudan ibarət olsa da, yüksək glisemik indeksə malik olduğu üçün qan şəkərini sürətlə artıra bilir. Bu, uzunmüddətli toxluq əvəzinə ani aclığa səbəb ola bilər.

Məhz bu səbəbdən qarpıza pendir yerinə əlavə edəcəyiniz qozun hansı təsirlər verdiyini görün.

Qarpız yüksək glisemik indeksə malik olduğundan, tək başına yeyildikdə qan şəkərini sürətlə artıra bilər. Bu, qısa müddətdə yenidən aclıq hissi yarada və balanssız qidalanmaya səbəb ola bilər.

Ancaq bu anda qoz qarpızın tamamlayıcısına çevrilir. Diyetoloqların fikrincə, qoz tərkibindəki sağlam yağlar, protein və lif sayəsində qarpızın glisemik təsirini tarazlaşdırır.

Qarpızla yeyildikdə: