Almanlar bu səbəbdən şirniyyata duz əlavə edirlərmiş
Digərləri 03 Noy 2025 08:08:00 96 0
Almaniyada bəzi bölgələrdə şirniyyatlara az miqdarda duz əlavə etmək adi bir vərdişə çevrilib. Xüsusilə şokoladlı və fındıqlı xəmir məmulatlarında istifadə olunan azca duzun, şirniyyatın dadını dərinləşdirdiyinə inanılır.
Bu xəbəri də oxu: İtaliya Azərbaycan qazının Avropaya çıxışında əsas dayağa çevrilir
Son.az xəbər verir ki, ilk baxışda qəribə görünən bu ənənə, Alman mətbəx mədəniyyətində köklü bir "dad balansı" anlayışına əsaslanır. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, duz şəkərin şirinliyini bir qədər yumşaldaraq damaqda daha zəngin və harmonik bir dad yaradır, eyni zamanda şokoladın ətirini daha qabarıq hiss etdirir.
Bəzi aşpazlar bu üsulu "şirniyyatın gizli silahı" adlandırır. Xüsusilə Almaniyanın ən böyük əyalətlərindən olan Bavariya və Reyn bölgəsində bu tərzdə reseptlərə tez-tez rast gəlinir.
Bu gün bir çox insanın ortaq vərdişi var: noutbuku gün boyu adapterə qoş
Qanda qlükoza səviyyəsinin yüksəlməsi, xüsusilə də ilk dəfə kəskin m
Əksər insanlar göz səyirməsini sadəcə yorğunluq və yuxu çatışmazlı�
Səhiyyə Nazirliyinin açıqlamasına əsasən, prostat xərçəngi kişilər a
İdmançılar üçün qəfil yaranan əzələ spazmları, yəni məşqlə əlaq
Beynəlxalq alimlər qrupunun apardığı yeni araşdırma göstərib: artıq t�
Malatyada bir xəstə təxminən bir il yarım davam edən öskürək problemi s
Yumşaq xəmiri və ləzzətli kremi ilə süfrələrin sevimlisi olan rulet tor
Göygöldə ölümlə nəticələnən ağır yol-nəqliyyat hadisəsi baş verib
Milli.Az dünyanın nüfuzlu və məşhur ulduz falları portalları "Horoscope"
Ermənistanda katolikos II Qareginin qardaşı Gevorq Nersisyan və qardaşı o�
Azərbaycan və İtaliya arasında enerji əməkdaşlığı daha da dərinləşi
Prezident Administrasiyasının sabiq rəhbəri Ramiz Mehdiyev cinayət məsuliy
Nar şirəsi həm evdə təzə sıxılmış, həm də sənaye üsulları ilə (p
