Kokoslu paxlavanın hazırlanması


Digərləri 03 Okt 2021 18:44:00 154 0

Kokoslu paxlavanın hazırlanması

Son.az "Ağababa Ağababa" youtube kanalına istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.

Ərzaqlar

-800qr un 350qr kərə yağı 2 yumurta 1banka 180qr. 10%-li xama 5qr yaş maya 65ml ilıq süd  (4,5xörək qaşığı) 1çimdik duz 1 çay qaşığı şəkər tozu. Arasına və üzərinə vermək üçün 400qr kərə yağı Şərbəti üçün 2stəkan şəkər tozu 1 stəkan su 1 xörək qaşığı bal 1 çimdik limon duzu. Üzərinə çəkmək üçün 2 yumurtanın sarısı 50qr qoz fındıq. İçliyi üçün 600qr kokos 550qr şəkər tozu. Xəmiri 14 hissəyə bölüb  bu xəmirdən  və içlikdən iki  list paxlava da hazırlamaq olar. 170-180 dərəcəli sobada 40-45 dəqiqəyə bişir.

Hazırlanma qaydasına videoda baxa bilərsiniz. Nuş olsun!

Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Facebook-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz

Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Daytube-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz

Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Son.az- dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz