Bu qidalar dərinin qırışmasına yol açır


Digərləri 08 Sen 2019 22:40:00 201 0

Bu qidalar dərinin qırışmasına yol açır

Göz ətrafındakı dəri son dərəcə incədir və elastikliyi zəifdir. Bundan başqa, bu hissəni gərgin saxlayan yalnız bir əzələ var. Odur ki, göz ətrafı asanlıqla qırışır. Gözaltı şişkinliyin əsas səbəblərin biri yuxusuzluq olsa da, qidalanmanın da burada payı az deyil.

Son.az bu yazıda oxucuları gözətrafı dəriyə həm mənfi, həm də müsbət təsir edən qidaların siyahısını təqdim edir.

Konserv noxud və lobya

Noxud və qara lobya kimi konservlər içərisinə çox natrium daxil olduğundan sağlamlığımız üçün zərərlidir. Bu, bir çox sağlamlıq probleminə yol aça və gözətrafının şişməsinə səbəb ola bilər. Bu səbəblə onları bişirməzdən əvvəl natriumun çıxması üçün yaxşıca yaxalayın və ya suda saxlayın.

Pomidor

Pomidor solanin ehtiva edən bitki qrupuna aiddir. Solanin iltihablanma və şişkinliyə səbəb olur. Bu baxımdan rasiona həddən artıq pomidor daxil etməyin.

Qluten dözümsüzlüyü

Buğda, arpa və ya çovdar allergiya və ya qluten dözümsüzlü varsa, bunlardan hazırlanan hər hansı biri məhsulu yemək şişkinlik yaradır.

Laktoza dözümsüzlüyü

Laktoza dözümsüzlüyü xüsusən yeniyetmələrdə və dünya əhalisinin təxminən 65 faizində rast gəlinir. Lazımsız şişkinliyin olmasına səbəb olan süd və süd məhsullarından uzaq durun. Buraya dondurma da daxildir!

Rafinə edilmiş şəkər

Şəkər ağla gələn ən enflamatuar (iltihablanma) qidalardan biridir. Bədənin hər yerində iltihablanmaya səbəb olur, xüsusilə bu hal gözlərin ətrafında daha aydın şəkildə özünü göstərir. Çünki dəri incədir və şişməyə meyillidir. Süni şəkər və ya qatqılar gözətrafı üçün dəri üçün təhlükəlidir.

Qırmızı istiot

(adsgarden = window.adsgarden || []).push({});