Bu qidalar qəbizlik yaradır –
Digərləri 22 Avq 2019 21:25:00 675 0
Qəbizliyi olan insan hansı qidaların qəbizliyi yaratdığını, artırdığını və kəskinləşdirdiyini bilməlidir. Son.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bunlar əsasən yüngül, asan karbohidratlardır - yarımfabrikatlar, hazır qidalar, konserv məhsullarıdır. Çox miqdarda, yüksək zülal tərkibli qidalar da bağırsaqlarda çox qalır, uzun saata həzm olunur.
-Qoz, fındıq, badam, araxis -Paxlalılar - noxud, lobya, soya -Mərci, düyü, mannı -Yumurta suda bişmiş -qoyun, donuz, mal, keçi əti
-Bəzi balıq növləri -Marqarin yağı -Süd məhsulları - laktazo mənimsənilməsi pis olan insanlar südü menyudan çıxarmalıdır. Xüsusən uşaq və yeniyetmələrdə əgər uzun müddətli qəbizlik olursa, mütləq birinci südü və süd məhsullarını menyudan çıxarıb nəticəyə baxın.
-Yaşıl rəngdə tərəvəzlər -Yaşıl banan -Nar, heyva, üzüm, bəzi kartof növləri -Şirniyyat məhsulları, peçenyeler, SPORT peçenyesi
-Yumşaq sort makaron -Kakao -Tünd çay, qəhvə, qırmızı şərab -Açıq odda bişirilmiş manqal, qril yeməkləri Bəs hansı qidalar qaldı?
(adsgarden = window.adsgarden || []).push({});
Mənbə: milli.az