Vərəmi müalicə edir, mədə, qan azlığına faydalıdır KIMIZ, MÖCÜZƏVİ İÇKİ


Digərləri 09 Avq 2019 23:15:00 264 0

Vərəmi müalicə edir, mədə, qan azlığına faydalıdır  KIMIZ, MÖCÜZƏVİ İÇKİ

At ətindən müxtəlif qidaların hazırlanmasında istifadə edilir. Bişirilmək üçün əsasən 2-3 yaşlı atların ətindən istifadə edilir. Ən dadlı və tərkibi yaxşı olan at əti isə bir yaşına qədər olan atların əti hesab edilir. At ətindən ən çox monqollar və Orta Asiya ölkələrinin əhalisi istifadə edir. At ətindən ən dadlı delikateslərin hazırlanmasında geniş istifadə edilir.

Son.az medicina.az-a istinadən maraqlı məlumatları təqdim edir.

100 qram at ətinin qida dəyəri:   - Zülallar - 19,56 qr - Yağlar - 9,9 qr - Su - 69, 5 qr - Kalori - 187 kKal.

At ətinin faydalı xüsusiyyətləri

At ətinin tərkibində zülallar, müxtəlif yağlar, kalium, natrim, fosfor, dəmir, maqnium, amin turşular, tiamin, riboflavin, nikotinamid, B, A, PP, E vitaminləri var. Bəzi mütəxəsssislər at ətinin soyuq halda yeməyin daha faydalı olduğunu söyləyirlər. Onların fikrinə görə bişirilmiş at ətini yenidən istdikdə onun tərkibində olan faydalı maddələr öz keyfiyyətini itirirlər. Asiya ölkələrinin demək olar ki, hamısında at ətindən qida vasitəsi kimi istifadə edilir. 

At ətinin zərərli xüsusiyyətləri

(adsgarden = window.adsgarden || []).push({});