Ev şəraitində marsipan və mastika xəmirinin hazırlanması


Digərləri 04 Avq 2019 16:32:00 679 0

Ev şəraitində marsipan və mastika xəmirinin hazırlanması

Mastika və Marzipanın hazırlanma qaydaları yəqin ki, hamınız üçün maraqlıdır. Bəs bu xəmirlərin bənzər və fərqli cəhətləri nələrdir? Çoxumuz elə bilirik ki, bu sözlər eyni xəmirin müxtəlif adlarıdır. Əslində isə, belə deyil. Mastika çox zaman jelatin, nişasta və s. ərzaqlardan hazırlanan bərk xəmirdir ki, ondan tortların üzərini tam örtmək və müxtəlif mürəkkəb formaları hazırlamaq üçün istifadə olunur. Marzipan isə mütləq şəkildə badam unu ilə hazırlanan şirin xəmirdir. Ondan peçenye, müxtəlif rəngli konfetlər və təbii ki,tortların üzərini bəzəmək üçün istənilən formalı bəzəklər hazırlamaq olar. Lakin unutmayın ki, marzipan xəmiri mastikaya nisbətən daha kövrəkdir. Odur onu tortun üzərinə örtük kimi, istifadə etmək yalnış fikirdir.

Son.az publika.az-a istinadən həm mastika, həm də marzipan xəmirlərinin hazırlanma aydasını təqdim edir.

Tərkibi:

Mastika

2 x/q su

1,5 ç/q jelatin

1,5 ç/q qlükoza

2 ç/q qliserin

455 qr ələnmiş şəkər kirşanı

Marzipan

1 stəkan badam ləpəsi