Sarıkökü yeməklərə əlavə etmək üçün 5 VACİB SƏBƏB


Digərləri 31 İyl 2019 21:15:00 258 0

Sarıkökü yeməklərə əlavə etmək üçün 5 VACİB SƏBƏB

Sarıkök möcüzəvi ədviyyatdır. Onun faydaları saymaqla bitmir.

Son.az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, son zamanlar alimlər bu ədviyyata xüsusilə çox diqqət edir, müxtəlif araşdırmalar aparırlar. Hər bir belə araşdırma sarıkökükn yeni və yeni inanılmaz faydalarını aşkar edir.

Tanınmış rusiyalı diyetoloq tibb elmləri namizədi Elena Solomatina Komsomolskaya Pravdaya müsahibədə sarıkökün 5 ən böyük faydasını sadalayıb.  

Sarıkökün tərkibində olan kurkumin ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır.

Həmçinin kürkuminin güclü şiş əleyhinə təsiri var. Belə ki, son zamanlar kurkumin melanomanın müalicəsində istifadə olunur. Həmçinin kurkumin xərşəng zamanı istifadə olunan kimyaterapiyanın orqanizmə olan mənfi təsirini də azaldır.

Sarıkök qastrit, mədə xorası və mədə xərçənginin inkişafına səbəb olan Helokobakter Pilori mikrobuna öldürücü təsir edir.