Qarpuzun zəhərli olduğunu göstərən 5 üsul: Bu qarpuzları almayın
Digərləri 03 İyl 2019 22:40:00 241 0
Qarpuzun yetişdirilməsi prosesində gübrədən çox istifadə edilməsi onun tərkibindəki nitrat səviyyəsini artıra bilər.
Son.az yenicag.az-a istinadən bildirir ki, nitrat hüceyrələrinin artıq olması insan bədənində toksik maddə kimi yığılır və bu zəhərlənməyə səbəb olur.
Aşağıdakı 5 üsul ilə qarpuzun zəhərli və ya sağlam olduğunu aydınlaşdıra bilərsiniz.
1. Əgər qarpuzun qabığı sarıdırsa onda tərkibində nitrat hüceyrələri yüksəkdir. Bu zaman qarpuzu kəsin. Əgər iş qismi də sarı rəngdədirsə o zəhərlidir. Qabıq hissəsinin ağ olması qarpuzun zəhərli olmaması deməkdir.
2. Qarpuzda deşiklər varsa almayın.
3. Göbək hissəsində boşluq olan qarpuzları yeməyin.
Mənbə: milli.az