Qəbizlik zamanı faydalı və ziyanlı qidalar


Digərləri 08 İyn 2019 20:35:00 334 0

Qəbizlik zamanı faydalı və ziyanlı qidalar

Qəbizlik zamanı nə etmək lazımdır? Hansı qidaların qəbulu məsləhət görülmür? Bəs bu halda hansı qidalar xeyirlidir?

Son.az e-tibb.az-a istinadən həkim-fitoterapevt Elnur Eldaroğlunun bununla bağlı məsləhətlərini təqdim edir:

Qəbizlik zamanı qəbul edilməsi məsləhət görülmür:

Qıcıqlandırıcı (acı-istiotlu, ədviyyatlı, tomatlı, yağlı) yeməklər;

Pomidor, ketçup, vəzəri, turp, soğan, sarımsaq, noxud, badımcan, acı bibər, kələm;

Şoraba, turşu məmulatları; Yağlı, yağda qızardılmış xörəklər; Qoyun əti;

Kartof: yağ, soğan, əlavə edilməklə püre və qızardılmış şəkildə;

Xəmir xörəkləri, o cümlədən vermişel, makaron quru şəkildə (spagetti kimi)

Tort, pirojnalar, şirniyyatlar, şokolad, dondurma, qəhvə, kakao, şirin çay;

Süd, qatıq, dovğa, ayran, atlama, yoqurt, kərə yağı;

Dönər, kolbasa, sosiska, konservə olunmuş məhsullar;

Qaynar çay, moruq və çiyələk mürəbbəsi, yaşıl çay, isti çörək;

Təbii şirələr, qazlı sular.

Qoz, fındıq, günəbaxan tumu;

Alkoqollu içkilər, siqaret.