Qəbizlik zamanı faydalı və ziyanlı qidalar
Digərləri 08 İyn 2019 20:35:00 334 0
Qəbizlik zamanı nə etmək lazımdır? Hansı qidaların qəbulu məsləhət görülmür? Bəs bu halda hansı qidalar xeyirlidir?
Son.az e-tibb.az-a istinadən həkim-fitoterapevt Elnur Eldaroğlunun bununla bağlı məsləhətlərini təqdim edir:
Qəbizlik zamanı qəbul edilməsi məsləhət görülmür:
Qıcıqlandırıcı (acı-istiotlu, ədviyyatlı, tomatlı, yağlı) yeməklər;
Pomidor, ketçup, vəzəri, turp, soğan, sarımsaq, noxud, badımcan, acı bibər, kələm;
Şoraba, turşu məmulatları; Yağlı, yağda qızardılmış xörəklər; Qoyun əti;
Kartof: yağ, soğan, əlavə edilməklə püre və qızardılmış şəkildə;
Xəmir xörəkləri, o cümlədən vermişel, makaron quru şəkildə (spagetti kimi)
Tort, pirojnalar, şirniyyatlar, şokolad, dondurma, qəhvə, kakao, şirin çay;
Süd, qatıq, dovğa, ayran, atlama, yoqurt, kərə yağı;
Dönər, kolbasa, sosiska, konservə olunmuş məhsullar;
Qaynar çay, moruq və çiyələk mürəbbəsi, yaşıl çay, isti çörək;
Təbii şirələr, qazlı sular.
Qoz, fındıq, günəbaxan tumu;
Alkoqollu içkilər, siqaret.