Pendirli piroq
Digərləri 03 May 2019 21:50:00 203 0
Görünüşü və dadından məmnun qalacağınız xüsusi piroqu uşaqlar üçün də məktəbə hazırlaya bilərsiniz
Son.az medicina.az-a istinadən tez başa gələn, içi göyərti ilə dadlandırılmış pendirli duzlu piroqun hazırlanma qayadsını təqdim edir.
Ərzaqlar:
2 stəkan iri-iri ovulmuş duzlu ağ pendir 2 xörək qaşığı doğranmış cəfəri və şüyüd
Xəmir:
• 3 stəkan un • 1 çay qaşığı duz • 2 çay qaşığı qabartma tozu • 2 yumurta (sarılardan birini piroqun üstü üçün saxlayın) • 1 stəkan qatıq • 3/4 stəkan zeytun yağı Üzəri üçün: 1 ədəd kənara qoyduğumuz yumurta sarısı, çörəkotu
Hazırlanma qaydası:
İçlik: Ayrıca qabda pendir və göyərtiləri qarışdırın. Pendir duzlu olduğuna görə əlavə duz vurmuruq. Xəmiri üçün: İri qabda 2 stəkan un, duz və qabartma tozunu qarışdırın. Bura yumurta, qatıq və zeytun yağını əlavə edin. Qarışdırıb, qalan unu da qatın. Əlinizlə kobud xəmir alınanadək qarışdırın. Sobanı 180ºC-dək isidin. İri soba listinin üstünə perqament kağızı sərin.