Kiçik mətbəx sirləri
Digərləri 27 Apr 2019 19:35:00 305 0
Kartof püresi hazırlayarkən südünüz yoxdursa, əvəzinə mineral qazlı su əlavə etmək olar, bu zaman püre yüngül olur.
- Mayonezi xamaya 1 ç.q. xardal və yumurta sarısı əlavə etməklə əvəz etmək olar.
- Mayanın əvəzinə 0,5 stəkan pivə və ya mineral su əlavə etmək olar.
- Süd yanmasın deyə, onu qazın üzərinə qoymazdan əvvəl içinə 1 parça qənd atmaq lazımdır. Belə südü uzun müddət saxlamaq mümkündür.
- Limonun suyunun daha çox olması üçün 5 dəq. qaynar suda saxlamaq lazımdır.
- Əti bişirərkən yaxşı bulyon almaq üçün soyuq suya, ətin özünün dadlı olması üçün isti suya salıb qaynatmaq məsləhətdir.
- Ət vam odda bişərsə, bulyonu şəffaf olar.
- Əgər kotletin yumşaq olmasını istəyirsinizsə, çörəyi süddə isladıb, sıxmadan ətə qatmaq lazımdır.
- Kotletin ətinə narın doğranmış göy soğan qatdıqda daha da dadlı olur.
1368851969_picture188895
- Gec bişən toyuğu 20-30 dəq. bişirdikdən sonra 5-6 dəq. soyuq suya salıb, yenidən bişirdikdə tez hazır olur.