Bağırsaqda xərçəngə nə səbəb olur?
Digərləri 25 Apr 2019 22:20:00 174 0
Oksford universitetinin mütəxəssislərinin sözlərinə görə, gündəlik olaraq qırmızı və emal olunmuş ətdən istifadə etmə bağırsaq xərçənginə səbəb ola bilər.
Son.az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, tədqiqat nəticələri "International Journal of Epidemiology" jurnalında dərc olunmuşdur.
Mütəxəsislər 6 il ərzində 500 min könüllü insanı müşahidə etmişdir. Bu müddət ərzində insalarda 2500 dəfə xərçəng halı müşahidə olunmuşdur. Eyni zamanda alkoholdan, tütündən istifadə etmənin və piylənmənin bağırsaq xərçənginə səbəb olması bildirilir.
Mənbə: milli.az