Bu qidalar infarkt riskini artırır SİYAHI


Digərləri 07 Apr 2019 22:50:00 250 0

Bu qidalar infarkt riskini artırır  SİYAHI

Qidalar orqanizmimizə çox təsir edir. Bəzi qidalar isə infarkt riskinin qarşısını alaraq sağlamlığımıza müsbət təsir edir. Bəzilərinin isə mənfi təsirləri var. İnfarkt, ürəyə qan axımında yaranan problemlər belə təsirlərdəndir. Bu hadisə ciddi tibbi hadisə sayılır və həyatı risk altına salır.

Son.az ölkə.az-a istinadən infarktı sürətləndirən qidaların siyahısını təqdim edir.

İnfarkta əsasən ürək xəstəlikləri səbəb olur. Koronar çatışmazlıq adlı bu xəstəlik zamanı damarlar tıxanır. Damarlar ilə xolesterola görə tıxanır. Xolesterol əslində orqanizmin fəaliyyəti üçün lazımdır. Amma miqdarının çox olması da ziyandır. Qeyri-sağlam qida qara ciyərdə xolesterolun artımına səbəb ola bilər.

İnfarkt riskini azaltmaq üçün bu qidaları da menyunuzda azaldın:

Ağ şokolad, şirniyyat, keks, pudinq və biskvit;

Xəmir yeməkləri;