İnfarkt riskini artıran məhsullar Kolbasa, şokolad...


Digərləri 08 Fev 2019 22:56:00 183 0

İnfarkt riskini artıran məhsullar  Kolbasa, şokolad...

Türkiyəli professor, ürək və damar cərrahı Barış Çaynak infarkta səbəb olan qidaları açıqlayıb.

Son.az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, həkimimin sözlərinə görə, doymuş yağ ehtiva edən yeməklər qaraciyərin yağlanmasına və xolesterinin artmasına gətirib çıxarır.

"Bir çox qidanın üzərində doymuş və doymamış yağların siyahısı var. Doymuş yağların istifadə olunduğu məhsulları doymamış yağlarla əvəz edin. Enerjimizin üçdə bir hissəsi yağlar təmin etməlidir. Bir qadının gündəlik yağ ehtiyacı təxminən 70 qram, kişi üçünsə 90 qram", - deyə cərrah qeyd edib.

Həkim infarkt riskini azaltmaq üçün bu qidalardan uzaq durmağı tövsiyə edib:

Ağ şokolad, konfet, keks, pudinq və biskvit

Xəmir xörəkləri, piroq, qoğal