Hamiləlik zamanı banan yemək olarmı?
Digərləri 05 Yan 2019 20:35:00 533 0
Hamiləlik dövründə, qadınlar pəhriz ilə əlaqədar daha çox narahat olurlar.Bəlkədə "bu məhsul, mənə və gələcək körpəmə ziyan edə bilərmi?" kimi suallara dəfələrlə cavab axtarmış olmusunuz. Məsələn: Hamıləlik zamanı bananın nə kimi fayda və ziyanı ola bilər?
Son.az anayam.az-a istinadən bildirir ki, dadlı və faydalı banan hamilə qadınlar üçün bir tapıntıdır. Özünüz fikirləşin: O, çox yaxşı aclıq hissini azaldır, hipoallergen hesab olunur, bədəni vitamin və mikroelementlərlə təmin edir, şirniyyat ehtiyacını təmin edə bilir. Bundan başqa, bananın tərkibində aşağıda sadalanan faydalı maddələr də var;
Fol turşusu - kimi vacib element, hamilə qadının orqanizmində heç zaman artıq olmur; Böyük miqdarda kalium - qan təzyiqini sabitləşdirir, böyrəklərin işinə yaxşı təsir göstərir; В6 vitamini - körpənin qanyaranma sistemi prosesində iştirak edir və anada toksikozun dərəcəsini azaldır; C vitamini - gənclik, gözəllik və sağlamlığın qorunması üçün zəruridir; Dəmir və sink - dölün normal inkişafı üçün lazımi mikroelementlərdəndir.Əlavə olaraq, banan qəbizlik və ishal ilə mübarizə aparır, şişkinliyi aradan qaldırır, əzələ qıcolmalarından xilas edir, əhval-ruhiyyəni qaldırır, yuxusuzluq ilə mübarizə aparır, dölü oksigenlə təmin edir.
Mənbə: milli.az