Suyu niyə qaynadıb, içmək olmaz?


Digərləri 08 Dek 2018 19:02:00 283 0

Suyu niyə qaynadıb, içmək olmaz?

Bəzən su çirkli olduğuna görə onu qaynadıb, içirlər. Qaynadılmış su ilə bağlı isə fikirlər birmənalı deyil.  

Son.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, su qaynayan zaman tərkibindəki kalsium, kalium, maqnezium, karbonatlar və başqa minerallar ondan ayrılaraq qaynayan qabın divarlarına yapışır və nəticədə su mineralsızlaşır.

İkincisi, qaynayan zaman əmələ gələn qabarcıqlar suda olan oksigenin səviyyəsini aşağı salır, su nə qədər çox qaynayarsa, bir o qədər ağırlaşır. Yeri gəlmişkən, atom sənayesində istifadə olunan "ağır su" sayılan deyterium da suyun dəfələrlə qaynadılması və hidroliz olması nəticəsində alınır. Həmin su hüceyrələrdən pis sorulur, hüceyrələri çiy su qədər qidalandıra bilmir.

Daim qaynadılmış su içənlərin dəriləri sönük, saçları cansız, fiziki fəallıqları həmişə aşağı səviyyədə olur, çiy su içənlərin dəriləri isə parlaq olur.