Qış gəldi, turşu fəsli yetişdi Hansı şorabaları yemək təhlükəlidir?


Digərləri 03 Dek 2018 23:16:00 377 0

Qış gəldi, turşu fəsli yetişdi  Hansı şorabaları yemək təhlükəlidir?

Havalar soyuduqca turşuya qoyularaq konservləşdirilmiş məhsulların mövsümü başlayır. Təəssüf ki, həmin məhsullardan istifadə zamanı zəhərlənmə halları ilə də üzləşənlər olur. Bunun başlıca səbəbi mikrobioloji çirklənmə, yəni botulizmdir.

Botulizm konservləşmə düzgün aparılmadıqda baş verir?

Son.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə Bakı şəhər Kliniki Tibbi Mərkəzin yoluxucu xəstəliklər şöbəsinin müdiri Gülnarə Babayeva məlumat verib.