Şorba hazırlayarkən köməyinizə çatacaq kiçik hiylələr


Digərləri 26 Sen 2018 07:00:00 295 0

Şorba hazırlayarkən köməyinizə çatacaq kiçik hiylələr

Əziz xanımlar, heç düşünmüsünüz ki, ət bişirərkən suyun üzərinə yığılan kəf nədən xəbər verir?

Son.az kulinarlar üçün çox faydalı yazını təqdim edir.

Əslində əti suda qaynadarkən yaranan köpük kütləsi zülaldır. Su qaynayarkən ətin tərkibindəki zülal və mineral duzlar əriyib, kəfə çevrilir və suya qarışır. Əgər ət bişirərkən həlimli bulyona ehtiyacınız olmayacaqsa, əti qaynar suya qoyub bişirin. Əksinə, həlimli və dadlı bulyon istəyirsinizsə, əti soyuq suya atıb, bişirin. Suyun üzərinə yığılan köpük kütləsini tez yığmağa tələsməyin. Çünki, bu kütlənin tərkibində, bulyonunuzu daha da faydalı edəcək, qida maddələri var. Həmçinin kəfin daşmağını istəmirsinizsə, ət qaynadarkən içinə qabığı soyulmuş bütov soğan qoyun. Sonda soğanı atın. Həmçinin nəzərinizə çatdıraq ki, çox tünd rəngli kəf ətin ifraz olmuş qanıdır. Onu tez təmizləmək vacibdir.

Şorba hazırlayarkən köməyinizə çatacaq kiçik hiylələr: