Yeməkdən zəhərlənmənin qarşısını almanın ən sadə üsulları FOTO


Digərləri 23 Sen 2018 20:55:00 264 0

Yeməkdən zəhərlənmənin qarşısını almanın ən sadə üsulları  FOTO

Qida zəhərlənməsi bir çox hallarda insan həyatı üçün təhlükəli ola bilir. Halbuki, sadə üsullarla qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq mümkündür.

Xüsusilə yay fəslində isti və rütubətin atmasına görə otaq temperaturunda saxlanan qidalarda bakteriyaların yaranması sürətlənir və bu hal qida zəhərlənmələrinin artmasına yol açır.

Qida zəhərlənməsinə bir nömrəli səbəb qidaların lazımi temperaturda saxlanılmamasıdır. Qidaların gigiyenik olmayan şəraitdə hazırlanmaları, az bişirilmələri və istehlak müddətinin keçməsi də digər önəmli səbəblərdir.

Son.az yenicag.az-a istinadən qidalanma və pəhriz üzrə mütəxəssis Özge Öçalın qıda zəhərlənməsinin qarşısını almaq üçün məsləhətlərini təqdim edir:

1. Məhsulun istehlak tarixini mütləq yoxlayın, vaxtı keçən ərzaqlardan istifadə etməyin. Məhsulun paketi deformasiyaya uğramamalı, açılmamalı və partlamamış olmalıdır.


Xəbərə aid fotolar