Alimlərdən xəbərdarlıq


Digərləri 22 Avq 2018 21:20:00 222 0

Alimlərdən xəbərdarlıq

Yay aylarında hər birimiz qarpızı soyuducuya qoyub sonra yeyirik.

Son.az "ölkə.az"-a istinadən bildirir ki, alimlər bunun səhv addım olduğunu qeyd ediblər.

Qarpızın tərkibində olan antioksidant otaq tempraturunda qəbul ediləndə təsirli olur. Qarpız yeyildikdən sonra orqanizmdəki təsirləri ilə ortaya çıxan nitrit turşusu əzələləri hərəkətə keçirir. Bu isə damarların genişlənməsini təmin edir. Qan təzyiqi aşağı düşür, qanın dövranı yaxşılaşır.

Qarpızın tərkibində B, C vitaminləri və beta karoten var. Bundan başqa isə antioksidant, likopen və iltihabı azaltma təsiri olan anti-inflamatuar maddələri də var.